onsdag den 14. oktober 2009

Important referitor la noul semnal digital

Receptia noului semnal tv digital de la 1 noiembrie impune ca televizorul sa indeplineasca anumite cerinte. La cererea celulei de SECU in care activez ca cartita si pentru ca seful meu habar n-are de stiinta si tehnica, dam aici elementele esentiale pe care sa le poata intelege tot prostul cu pasaport de ROU:


DACA AVETI UN TELEVIZOR VECHI CARE NU POATE RECEPTIONA SEMNAL DIGITAL, trebuie sa va cumparati o cutie de receptie digitala (digitalboks). Dar trebuie sa aveti mare grija la urmatoarele detalii:

  • Pe cutie trebuie sa scrie DVB, care inseamna Digital Video Broadcaster.
  • DVB e urmata de o alta litera care indica ce fel de semnal poate receptiona cutia. DVB-C inseamna ca vei putea sa vezi programele prin cablu, DVB-T e bun pentru antena din camera sau de pe acoperis, iar DVB-S merge la parabola si satelit.


Canalele digitale sunt transmise in doua formaturi: Mpeg 2 si Mpeg 4.


  • Daca TVul tau sau cutia digitala pe care tocmai ai cumparat-o poate receptiona doar Mpeg2, atunci vei putea vedea doar canalele gratis DR si TV 2. Acest semnal transmis pe Mpeg2 va inceta in 2012.
  • Daca ai receptioner Mpeg4 vei putea vedea toate canalele .


Daca esti interesat doar de cele noua canale gratis -adica incluse in licenta pe care o platim cu totii- iti trebuie doar antena obisnuita si o cutie DVB-T (asta in cazul in care TVul tau nu are un receptioner DVB-T inclus). Nu e nevoie sa faci abonament la o firma de cablu decat daca vrei sa receptionezi canalele comerciale.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Crawling Downloads With NZB Files You Can Easily Find HD Movies, Games, MP3 Singles, Software and Download Them at Electric Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

Anonym sagde ...

You could easily be making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat team[/URL], Don’t feel silly if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood avenues to generate an income online.