søndag den 27. september 2009

Unii danezi primesc benzina gratis

benzin


Numarul de hoti de benzina creste puternic. Doar intre 2007 si 2008 numarul de furturi reclamate la politie a crescut cu peste 50%. Cifrele ministerului de interne arata ca daca in 2007 au fost inregistrate 3101 de furturi, in 2008 acestea au fost in numar de 4776. Asta inseamna ca doar anul trecut a fost furata benzina in valoare de circa 20 de milioane de coroane.

Placile de inmatriculare sunt acoperite

Hotii sunt din ce in ce mai organizati. Exista cazuri in care hotii isi acopera sau inlatura numerele de inmatriculare inainte de-a intra in benzinarie, iar in alte cazuri sunt folosite numere furate.

Cresterea alarmanta a numarului de furturi a determinat proprietarii de benzinarii sa apeleze la metode creative, care constau printre altele in a filma si fotografia presupusii hoti ca apoi fotografiile lor sa fie expuse in public.

E ilegal sa fotografiezi suspecti
Insa acest lucru e ilegal, spune Datatilsynet (un fel de inspectorat pentru protectia datelor personale). Fotografiile obtinute prin camere de supraveghere pot fi date doar politiei si nu expuse in public, de aceea benzinariile risca sa fie amendate daca expun poze cu suspecti. In benzinaria Shell de pe autostrada Køge Bugt din Karlslunde au fost afisate numeroase fotografii pe un panou intr-un adevarat "hall of shame" (clubul rusinii), facand o paralela umoristica cu expresia din sport "hall of fame" (clubul celebritatilor).

Panoul a fost inlaturat totusi cand ziaristii de la Ekstra Bladet au vizitat benzinaria, insa articolul rezultat poate fi folosit de Datatilsynet pentru a reclama la politie benzinaria Shell.

Sursa

Ingen kommentarer: