lørdag den 26. september 2009

S-a votat "da"

Socialdemocratii adopta o interzicere a cumpararii de servicii sexuale dupa o dezbatere mai mult decat animata. Majoritatea a spus DA interzicerii.

Partidul adopta acum o linie identica cu cea deja oficial adoptata la nivel de guvern in Suedia, Norvegia, Islanda si Finlanda. Majoritatea a votat pentru interzicerea cumpararii de servicii sexuale in cadrul congresului din Aalborg.

O dezbatere de doua ore

Votul "pentru" este rezultatul a doua ore de dezbatere aprinsa in care s-au facut auzite multe pareri pro si contra. Discutia a fost aratat cat de dezbinata este Socialdemocratia cand se pune problema gasirii metodei optime de lupta impotriva retelelor criminale, sau de-a ajuta prostituatele de-a iesi din cercul vicios in care se gasesc.

Purtatoarea de cuvant pe probleme sociale Mette Frederiksen a transmis congresului un apel vibrant in favoarea unui vot pentru interzicere. "Va inteleg indoielile si temerile atunci cand va aratati indoiala ca o interzicere ar ajuta la ceva. N-as sta aici in fata voastra recomandand un vot pentru interzicere daca n-as fi vorbit cu atat de multe femei facand trotuarul, daca nu le-as fi vazut trupurile lovite si abuzate, si daca n-as fi intalnit atatea femei straine tinute in sclavie, sa nu mai zic de narcoprostituatele de pe Vesterbro. Si atunci singura solutie e sa luam acea decizie prin care sa le protejam cu orice pret", a spus Mette Frederiksen fiind imediat intrerupta de aplauze furtunoase.

Sursa

Ingen kommentarer: