mandag den 28. september 2009

Dansk Folkeparti despre serialul "Infractiunea"

Søren Espersen, Dansk Folkeparti.


Parerea DF despre Forbrydelsen II: O comedie de duzina

In jur de 1.706.000 de danezi (30% din populatie) au urmarit duminica seara episodul pilot din al doilea sezon al serialului "Infractiunea" (in daneza "Forbrydelsen II").

In decursul episodului, Partidul Popular Danez (in daneza Dansk Folkeparti -DF-) a fost prezentat sub un nume putin schimbat (Partidul Popular) insa a jucat acelasi rol binecunoscut din viata reala, adica stalpul de nadejde al actualului guvern. Realizatorii au plusat insa in mod neasteptat in reactia lor de respingere a acestui partid extremist cand l-au asemuit in mod indirect nazistilor. Dar acest lucru nu-i face pe cei din conducerea DF sa ia lucrurile prea in serios.

"Nu ne mira cand DR1 (tvr1 in DK) face aceasta paralela. Este atat de previzibil acest rol negativ atribuit DF, incat e o parodie in sine," opineaza Søren Espersen, al doilea vicepresedinte al Dansk Folkeparti.

Nu vor exista repercusiuni

Personajul negativ care-a dat aceasta imagine nefavorabila pentru DF este -dupa parerea Søren Espersen- seful redactiei filme al DR1, Ingolf Gabold.

"Stiu precis cum gandesc acesti mercenari rosii comunisti. Ingolf Gabold este adanc implicat in raspandirea de mituri si prejudecati in legatura cu Dansk Folkepartier si nu mai poate iesi din starea asta. Este tragic sa-l vezi pe acest bufon cum se face de ras in toata Danemarca", declara Søren Espersen.

El nu crede ca serialul va avea repercusiuni negative asupra numarului de votanti ai DF.

"Nu are nicio influenta, si de fapt ne distram de aceste lucruri. Avem un simt al umorului foarte dezvoltat in DF, si de fapt productiile DR1 de acest gen aduc a comedie proasta", continua Søren Espersen mentionand deasemenea ca DF nu intentioneaza sa protesteze pe cale oficiala la aluziile din serialul DR1.

Sursa

Comentar nordjylland: dorim multa mumu in continuare pentru sorinel.

2 kommentarer:

lektor sagde ...

hehe, meserie :)

foarte sexy poza lui sorinel :)

nordjylland sagde ...

Maine dam mumu-stiri cu PIA! Fiti antena!