lørdag den 26. september 2009

Sexul pe bani dezbina socialdemocratii

Helle Thorning-Schmidt. Foto: Rene Schütze


Intr-o ora congresul Socialdemocratilor va vota daca sexul pe bani trebuie interzis sau nu. Dezbaterea arata existenta unei adanci dezbinari in partid.

Va sprijini cumva majoritatea participanta la congresul Socialdemocratilor o interzicere a cumpararii de servicii sexuale? Aceasta este cea mai fierbinte tema actuala a congresului care se desfasoara in aceste zile si in care membrii stau la coada pentru a primi timp de tribuna si de-a-si prezenta parerile de-a dreptul pasionale in favoarea sau contra unei interziceri.

Presedinta Helle Thorning-Schmidt si vice-presedinta Mette Frederiksen sustin cu caldura o interzicere, in timp ce purtatorul de cuvant pe probleme financiare Morten Bødskov avertizeaza cu putere impotriva unui astfel de demrs. Purtatorul de cuvant pe probleme politice Henrik Sass Larsen va vota pentru interzicere chiar daca se indoieste ca o astfel de masura poate fi introdusa in practica.

Rezultatul dezbaterii e asteptat cu o mare emotie, doarece in mai putin de o ora aproape 1000 de delegati vor vota pentru sau contra legalitatii cumpararii de servicii sexuale.

Purtatorul de cuvant pe probleme de cultura Mogens Jensen a indemnat congresul sa voteze contra interzicerii: "O astfel de masura nu va inlatura prostitutia si nu opri traficul de femei peste frontiera. Si va pune resursele si asa limitate ale politiei in fata unei indatoriri imposibile. Resurse care pot si trebuie folosite mult mai eficient pentru a lupta impotriva pestilor", a declarat el avertizand congresul ca ar trimite un semnal politic gresit prin scoaterea in afara legii a dreptului de-a cumpara servicii sexuale.

Conservatorii au trecut si ei de curand prin cosmarul propunerii de interzicere a purtarii de burka, care a fost respinsa categoric atat de propriul congres cat si de societate in general. "Acest precedent ar trebui sa-i sperie pe socialdemocrati din ideea lor de-a merge pe calea restrictiilor", spune Niels Chr. Nielsen din Svendborg.

Alti membri sustin insa cu caldura o interzicere. "Vrem ca printr-o astfel de masura restrictiva sa dam un semnal generatiilor urmatoare ca sexul pe bani nu e un sex de calitate", spune Inge Skjoldager Henriksen, dand un citat dintr-o declaratie a conferintei de femei a partidului.

Inge Kjær Andersen -membra din conducerea partidului- e si ea pentru interzicere: "Am o marturisire de facut. Sunt mandra de barbatii socialdemocrati. Ei au tinut cu noi cand a fost vorba sa ne dea dreptul la vot. Noi n-am putut vota atunci, pentru ca n-aveam dreptul. Dar sunt sigura ca voi veti lua inca o data decizia corecta si veti salva femeile care au nevoie de ajutorul vostru. Iar prostituatele il au. Nu cred ca exista curve fericite", declara ea si reaminteste ca presedinta partidului Helle Thorning-Schmidt sustine cu putere o interzicere.

Sursa

Ingen kommentarer: