mandag den 28. september 2009

Danezii accepta munca la negru pentru prieteni

Este general acceptat de catre danezul de rand ca fiica vecinului sa ia bani pe sub masa facand babysitting, dar e innaceptabil ca intreprinderile sa foloseasca munca la negru.

Pozitia danezilor referitoare la muncile prestate ilegal este foarte in alb si negru. Depinde foarte mult de care tip de munca e vorba. In general danezii sunt impotriva muncii la negru unde angajatorul este o intreprindere, asa cum arata un sondaj recent facut la comanda Skat si la care au raspuns mai mult de 2000 de persoane.

Doar 26 de procente din populatie este de acord sau foarte de acord cu faptul ca unele intreprinderi mai mici presteaza munca la negru pentru intreprinderi mai mari. In schimb, 75% din populatie e de acord ca persoane private sa presteze munca la negru pentru alte persoane private.

-Nu suntem uimiti de aceste rezultate, declara Niels Anker Jørgensen, inspector sef in Skat. Parerea lui este ca parerea populatiei coincide cu cea de la Skat. -Orice munca la negru e ilegala, dar noi nu urmarim de regula decat cazurile importante, a continuat el.

Sursa

Ingen kommentarer: